Pindsvin spiser snegle og er også bare meget hyggelige at se og have omkring sig. Disse søde tornede væsner er et aktiv for din have. Men hvordan lokker man dem hertil? Vi giver dig nogle tips.

Pindsvin dvale
Efteråret er den tid på året, hvor pindsvin leder efter et behageligt, beskyttet sted at dvale. Så der er en god chance for, at du vil se dem tumle rundt lidt oftere end normalt om efteråret. Pindsvin er sky dyr, der ikke kan lide at blive forstyrret. Om vinteren, når temperaturen er under 10 grader, krøller de sig sammen til en måneds lang dvale. Og denne er lang: nogle gange endda fra oktober til begyndelsen af ​​maj. Lad være med at genere dem i denne periode, det kan pindsvin ikke lide.

pindsvinehus
Du kan gøre det lidt nemmere for pindsvinet ved at placere et særligt pindsvinehus i din have. Stil den et lunt sted og læg en masse blade i den. Det er også bedst at dække huset med nogle blade og kviste, så det falder endnu mere ind i din have – og pindsvinet føles trygt. Hvis du er meget heldig, vil hele familien tegne et pindsvin i dette.

Ernæring
Vidste du, at pindsvin elsker kattemad? Sørg også for, at du altid har en skål frisk vand klar til dem. Andre godbidder til pindsvinet er rosiner, melorme og forskellige frugter. Du kan ikke bare fodre pindsvinet hvad som helst. Så rester fra din mad er et no-go. Dette skyldes, at der er for meget salt og sukker i dette, som pindsvinet ikke kan tåle. Bemærk: Læg ikke mælk foran dem. Pindsvinet kan endda dø af dette.

Grøn
Som en generel regel, jo flere fliser, jo færre pindsvin. Pindsvin elsker grønt, og de blade, du efterlader i haven, er nyttige for dem at bygge deres rede med. Sørg derfor for så meget vegetation som muligt, især højere buske, som pindsvinet kan gemme sig under. Dyret sætter også pris på et varieret miljø – masser af grene, grønt, blomsterkanter og højere vegetation, strimler af græs og så videre.

Leave a Reply

Your email address will not be published.