Hvis du stadig mangler at bygge din have, er du lige i tide! Du starter med at lave et budget og bemærker, at omkostningerne hurtigt stiger. Og så har du ikke engang budgetteret med dine trendy havemøbler. Heldigvis er der mange muligheder for at spare på landskabsplejen. Disse tips vil give dig en hjælpende hånd.

Søg på Marketplace
Nogle mennesker har efterladte terrassefliser og er kun alt for glade for at komme af med dem. Hvis du laver en god søgning på Marktplaats, finder du adresser på ‘gratis at hente’ haveudstyr.

Hold plads mellem bunddække
Du har ofte brug for færre bunddække, end du tror. Sørg for at have nok plads mellem dem, det vil vokse ud af sig selv.

Grus
Belægning af din terrasse behøver ikke at være dyrt, hvis du går efter standard belægningssten. På grund af flisernes størrelse kan du også hurtigt afslutte lægningen. Vil du have det endnu billigere? Vælg derefter grus. Dette er endnu nemmere at installere!

Så dine egne planter
Du kan nemt og billigt anlægge en køkkenhave i din have. Du kan komme langt ved hjælp af frøene fra dine grøntsager eller frugter.

Du kan også selv så andre planter. Dette er nemmest at gøre med etårige. Det gør du indendørs: frøene trives bedst ved en temperatur på omkring 20 grader. Læg frøene i specielle frøbakker og hæng dem f.eks over varmen i vindueskarmen. Og så hav tålmodighed…

Forøg dine planter
Du kan formere stauder, der har stået i mere end tre år. Dette gøres bedst i april eller om efteråret. Det gør du ved at grave rodklumpen ud og dele den i to eller flere stykker. Plant stykkerne tilbage med udvækster. Du kan fint gøre dette i hånden. Er rodklumpen for stor? Brug derefter en havegaffel.

Plæne
Du skal have lidt længere tålmodighed, men det er bedst at så dit græs selv. Dette er meget billigere end at bruge færdiglavede græsmåtter. Og det ser også meget mere autentisk ud.

Leave a Reply

Your email address will not be published.